KBK

KBK

KBK bouwgroep is al 40 jaar actief in het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van vastgoed om in te wonen en werken. De laatste jaren is het bedrijf flink gegroeid en heeft het inmiddels vestigingen in Volendam, Purmerend, Amsterdam en Den Haag. Naast een vastgoedonderhouden nieuwbouwdivisie is KBK bouwgroep onder andere ook gespecialiseerd in interieurbouw (KBK Ramakers Interieurbouw), Schilderwerk (Ramakers Schilderwerken) en onderhoud aan monumentale panden (B2 Restauratie).

Met de groei van het bedrijf is ook het wagenpark en alles wat erbij komt kijken groter en meer geworden. Meer auto’s, meer onderhoud, meer schadeherstel. KBK telt vandaag de dag immers zo’n 65 bestelbussen, 1 vrachtwagen en 90 personenauto’s. “Dan is een betrouwbare mobiliteitspartner heel belangrijk, en die relatie hebben we met Garage Kil. De professionaliseringsslag die gemaakt is na de overname door familie De Hoop heeft in positieve zin bijgedragen aan hoe de huidige samenwerking is”, vertelt Pieter Plat o.a. verantwoordelijk voor het wagenpark binnen KBK bouwgroep.

“Garage Kil verzorgt voor ons het complete onderhoud van het wagenpark van KBK, uitgezonderd de vrachtwagen. De werkzaamheden variëren van bandenwissels en reparatie van de voertuigen tot het herstel van schade. En dit altijd naar volle tevredenheid. Onze samenwerking reikt al vanaf de oprichting van KBK. Voor ons is vertrouwen zeer belangrijk in zo’n relatie. Onderhoud van een auto is natuurlijk heel specialistisch. Wij hebben als klant vaak niet genoeg kennis om te controleren of de werkzaamheden wel nodig zijn. Dan is het fijn om erop te kunnen vertrouwen dat je niet onnodig op kosten wordt gejaagd.”

Garage Kil heeft voor ons ook een bemiddelende rol als het gaat om de verkoop van vervoermiddelen. “Ze hebben zich de afgelopen jaren behoorlijk geprofessionaliseerd. Met de komst van Sammy Groot is de inkoop- en verkooptak in ons optiek beter geworden. We hebben de afgelopen jaren ook een aantal auto’s afgenomen. Ze pakken nu ook meer die adviserende en meedenkende rol. Dat is prettig. Natuurlijk zijn er ook wat verbeterpuntjes. Maar die weten ze van ons en daar wordt hard aan gewerkt.”

“Het prettige aan de relatie is dat we ongenoegen ook naar elkaar uit kunnen spreken. We proberen elkaar ook altijd scherp te houden. De korte lijnen en de hands-on mentaliteit past goed bij die van ons bedrijf. Daarom werkt deze samenwerking ook zeer goed.”